tiistai 22. lokakuuta 2013

London diaries

En tiedä ketään Lontoossa vieraillutta, joka ei olisi ihastunut kaupunkiin. Lontoo vei myös minun sydämen, ja sekä kaupunki että koko reissu olivat ihan mahtavia. Pakko päästä pian takaisin!
Löydettiin ongelmitta lentokentältä kotipysäkille, mutta sitten saatiin palella pari tuntia Docklandsin hoodeilla kun rakas majoittajamme Alina ei ollut saanut puheluamme ja oli vielä koululla... Lähdettiin epätoivoisina jopa etsimään Alinan taloa kahdestaan, tuloksetta.

Kun vihdoin päästiin "kotiin", keitettiin kahvit ja syötiin maapähkinävoilla päällystettyjä paahtoleipiä, lepäiltiin ja mietittiin miten viettäisimme jäljellä olevan ajan ekasta päivästä Lontoossa.

Alina asuu kävelymatkan päässä Greenwichistä, ja vietettiinkin torstai-iltapäivä siellä. Käytiin Greenwich Marketilla, levykaupassa jossa kaikki oli sekaisin mutta josta saattoi tehdä hienoja löytöjä punnalla tai parilla, kiivettiin jollekin kukkulalle katsomaan maisemia, jäätymään ja syömään take away -kiinalaista.
Mentiin aikaisin nukkumaan, koska oltiin nukuttu edellinen yö tosi huonosti matkustamisen vuoksi. Canary Wharf näytti upealta pimeässä, ja jo pelkkä itä-Lontoo tuntui niin suurelta.

Tokana päivänä oli ehdottomasti huonoin sää, ja rankkasateen kruunasi kova tuuli joka lopulta jopa rikkoi Oonan sateenvarjon. Aamupäivä pyhitettiin Thamesin varrella sijaitseville nähtävyyksille, minkä jälkeen suunnistettiin Oxford Streetille.
Alinan päästyä koulusta jatkettiin iltaa kolmisin. Mentiin Sohoon illalliselle, kierreltiin ympäriinsä ja päädyttiin istumaan iltaa johonkin pubiin Covent Gardeniin.

Tätä tyttöä ehti tulla jo ikävä! Oonan, Alinan ja minun muodostama kolmikko on aika lyömätön, ja oli niin hauskaa tehdä taas kaikkea kivaa yhdessä ja vielä noin upeassa kaupungissa. Lontoo-viikon jälkeen huomasi, että varmaan sata uutta typerää inside-läppää oli taas jäänyt elämään.

Turistiposeerausta puhelinkoppiin hyvin luontevasti nojaillen Piccadilly Circuksen kulmilla.

Vielä toinen ja kenties kolmaskin Lontoo-postaus on tulossa, toivottavasti ette ehdi kyllästyä! Itse ainakin voin tuijotella näitä reissukuvia vaikka kuinka ja muistella tuota superhauskaa viikkoa. See you later!

4 kommenttia:

  1. No ei todellakaan kyllästytä näihin kuviin, aivan ihania kuvia ja juttuja. :) Aina vaan vahvempi fiilis siitä, että ihan PAKKO päästä itsekin joskus Lontooseen! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. voi kiitos paljon! :) ja joo suosittelen erittäin lämpimästi!! oli itellänikin tosiaan eka kerta siellä vaikka oon jo ties kuinka pitkään halunnut lontooseen matkustaa. :)

      Poista